Politica de confidențialitate
Politica de confidențialitate și protecția datelor cu caracter personal

  1. INFORMAȚII GENERALE

Această Politică de confidențialitate și de protecție a datelor cu caracter personal („Politica”) descrie modalitățile în care noi, societatea RESCO S.A., procesăm informațiile aduse la cunoștința noastră, incluzând datele cu caracter personal care sunt colectate prin intermediul acestui website (www.resco.ro) atunci când acesta este utilizat de dumneavoastră.

Prin utilizarea acestui website, sunteți de acord cu colectarea și utilizarea informațiilor dumneavoastră personale (în cazul în care acestea sunt furnizate) în conformitate cu această politică.

În cazul în care nu sunteți de acord cu termenii prevăzuți de această politică de confidențialitate și cu furnizarea datelor cu caracter personal, nu utilizați acest website sau serviciile oferite de acesta.

Pentru a urmări mai ușor informațiile, ne putem referi la S.C. RESCO S.A., folosind termenii ”RESCO ”, „Societatea”, „noi”, „nostru”, „noastră”, etc, iar la dumneavoastră folosind termenii „utilizator”, „vizitator” sau „client”.

Societatea RESCO S.A. are sediul social în Arad, Piața UTA, nr. 45-55, jud. Arad, puncte de lucru (depozite și magazine de vânzare) deschise în Arad, str. Câmpul Liniștii, nr. 1, jud. Arad, în Sebiș, str. Ciutăriei, nr. FN, jud. Arad, și este o persoană juridică de drept privat înmatriculată la Registrul Comerțului sub nr. J02/846/1991, C.U.Î. RO 1707051, ce desfășoară activități de comerț cu ridicata de produse alimentare, băuturi și tutun și de comerț cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet.

Totodată, RESCO este persoană juridică responsabilă de prelucrarea datelor cu caracter personal pe care le colectăm direct de la dumneavoastră sau din alte surse, ca urmare a accesării și vizualizării informațiilor existente pe site de către dumneavoastră. În colectarea acestor date, societatea noastră acționează în calitate de operator de date cu caracter personal și, prin lege, suntem obligați să vă furnizăm informații despre noi, tipurile de date personale pe care le colectăm, modul în care utilizăm informațiile, cui îi sunt transmise datele, precum și drepturile și opțiunile pe care le au persoanele fizice cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

De asemenea, pentru ca datele dumneavoastră să fie prelucrate în siguranță, am depus toate eforturile să implementăm măsuri rezonabile pentru a proteja informațiile dumneavoastră personale, iar prin prezenta politică descriem măsurile pe care le luăm pentru a asigura securitatea informațiilor și cum ne puteți contacta în legătură cu punerea în practică a protecției datelor și pentru a vă exercita drepturile.

www.resco.ro este website-ul oficial al S.C. RESCO S.A., creat pentru o mai bună informare a utilizatorilor website-ului cu privire la activitatea societății, produsele pe care le oferim și pe care le puteți comanda prin intermediul website-ului sau pe care le puteți achiziționa direct de la punctele noastre de lucru din Arad și Sebiș, precum și pentru asigurarea unei comunicări eficiente cu utilizatori/ clienții sau potențialii clienți ai produselor comercializate de societatea noastră.

În general, intenția noastră este de a colecta datele cu caracter personal care sunt furnizate în mod voluntar de către vizitatorii website-ului nostru și care sunt necesare pentru a putea oferi acces la informații privind produsele oferite de societatea noastră.

Vă rugăm să citiți cu atenție această Politică pentru a afla mai multe informații despre modul în care procesăm informațiile aduse la cunoștința noastră, incluzând datele cu caracter personal care sunt colectate prin intermediul acestui website atunci când acesta este utilizat de dumneavoastră.

Politica noastră de confidențialitate și de protecție a datelor cu caracter personal se aplică oricărui vizitator sau utilizator al website-ului RESCO  (www.resco.ro).

RESCO se angajează să respecte prevederile Regulamentului UE 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date prin luarea unor măsuri tehnice și organizatorice adecvate, destinate să pună în aplicare în mod eficient principiile de protecție a datelor:

Legalitate, echitate și transparență: prelucrăm datele dumneavoastră legal și corect, suntem întotdeauna transparenți în privința informațiilor pe care le utilizăm, iar dumneavoastră sunteți informat corespunzător.

Controlul vă aparține: în limitele legii, vă oferim posibilitatea de a examina exactitatea datelor personale, actualiza sau șterge datele pe care le-ați împărtășit cu noi și de a vă exercita celelalte drepturi.

Integritatea datelor și limitarea scopului: utilizăm datele numai în scopurile descrise la momentul colectării sau în noi scopuri compatibile cu cele inițiale, scopurile noastre respectând, în toate cazurile, legislația în vigoare. Luăm măsuri rezonabile pentru a ne asigura că datele personale sunt corecte, complete și actualizate.

Securitate: am implementat măsuri rezonabile de securitate și criptare, astfel încât să vă protejăm cât mai bine informațiile. Cu toate acestea, vă rugăm să rețineți faptul că niciun site web, nicio aplicație și nicio conexiune la internet nu este complet sigură.

  1. CATEGORIILE DE DATE CU CARACTER PERSONAL PRELUCRATE

Puteți utiliza site-ul nostru fără a dezvălui date cu caracter personal. Cu toate acestea, în cazul în care alegeți să interacționați cu website-ul nostru, vi se va solicita furnizarea acestor date în timpul unui proces de înregistrare sau autentificare, necesare pentru:

  • contactarea în vederea transmiterii mesajelor/ solicitărilor/ sesizărilor dumneavoastră,
  • plasarea și procesarea comenzilor de produse oferite prin intermediul website-ului la secțiunea Magazin online și livrarea acestora,
  • transmiterea unei notificări de anulare a comenzii de către client/ cumpărător sau retur de produse,
  • solicitarea unei oferte de afaceri,
  • pentru a posta comentarii și opinii la articolele publicate la secțiunea de noutăți și evenimente sau comentarii la comentariile deja postate la articolele conținute de aceeași secțiune
  • trimiterea unui CV și aplicarea pentru un job în cadrul echipei Resco,
  • corespondența ulterioară plasării unei comenzi, respectiv contactarea dumneavoastră în vederea verificării corectitudinii comenzii/ comenzilor plasate pe website, confirmarea comenzii (verbal/telefonic sau prin e-mail/electronic), comunicarea disponibilității în stoc, programare, ajustare, modificare costuri transport, etc,
  • contactarea dumneavoastră de către agenții noștri în vederea livrării comenzilor,
  • contactarea pentru exercitarea unor drepturi și/sau obligații în legătură cu produsele comandate sau achiziționate (de ex.: dreptul de a returna produsele, dreptul la rambursarea contravalorii produselor returnate și acceptate de societate),
  • contactarea dumneavoastră pentru remedierea unor defecțiuni tehnice ale site-ului,

Prin urmare, pentru realizarea scopurilor de mai sus, colectăm date cu caracter personal prin utilizarea formularelor de contact pe care le regăsiți la secțiunile din cadrul website-ului, după cum urmează:

  1. La secțiunea „MAGAZIN ONLINE”, aveți posibilitatea de a vă înregistra/plasa comanda de produse selectate de dumneavoastră, numai după acționarea butonului „COMANDĂ”, includerea lor în secțiunea „VEZI COȘUL” și în urma completării formularului „CONTINUĂ CU FINALIZAREA COMENZII/ PLASEAZĂ COMANDA”. Astfel, pentru plasarea unei comenzi în cadrul procesului de finalizare a comenzii, sunt necesare: numele și prenumele, adresa de facturare, adresa de livrare, orașul, județul, numărul de telefon, adresa de e-mail, preferința în legătură cu modalitatea de plată (se achită online, la livrare în numerar sau cu cardul prin POS mobil).
  2. La secțiunea „CONTACT” regăsiți formularul utilizat pentru transmiterea online de mesaje, solicitări, sesizări, datele solicitate cu ocazia utilizării acestui mijloc de comunicare fiind: numele și adresa de e-mail.
  3. La secțiunea „SOLICITĂ OFERTĂ” aveți posibilitatea de a ne transmite o cerere în vederea dezvoltării unei colaborări cu noi, fiind necesare informații personale precum: numele și prenumele, denumirea firmei, numărul de telefon și adresa de email;
  4. La secțiunea „NOUTĂȚI ȘI EVENIMENTE”, prin articolele pe care le publicăm, puteți afla noutăți și știri despre ceea ce facem, despre evenimente pe care organizăm, la care participăm sau în care suntem implicați, și puteți lăsa un comentariu sau exprima o opinie în legătură cu aceste articole, prin intermediul formularului „Lasă un comentariu”. În acest scop este necesar să ne furnizați numele și adresa de email.

– De asemenea, în cazul în care veți dori să postați în continuare comentarii, comentarii la comentariile postate la aceste articole, puteți bifa căsuța atașată prin care optați pentru memorarea acestor date pe site, înainte de a acționa butonul pentru publicarea comentariului.

– În cuprinsul articolelor veți găsi și un link către formularul de contact, în cazul în care doriți să solicitați lămuriri sau informații suplimentare legate de articolul respectiv, în care veți insera numele și adresa de e-mail.

  1. La secțiunea „CARIERE”, pentru a aplica la un job în cadrul societății noastre și pentru a transmite un CV prin intermediul formularului de contact, este necesar să furnizați: numele, adresa de email, adresa și orașul, numărul de telefon și datele menționate în mod voluntar de dumneavoastră în CV-ul pe care îl atașați mesajului de aplicare la job.

Furnizarea informațiilor cu caracter personal prin intermediul formularelor noastre de contact sunt necesare pentru a efectua comenzi prin intermediul site-ului nostru, ori pentru a respecta sau a răspunde solicitărilor primite de la dumneavoastră. Alte date sau informații cu caracter personal pe care ni le furnizați la completarea formularelor de contact sunt la alegerea dumneavoastră.

Nefurnizarea oricăreia dintre informațiile și datele cu caracter personal solicitate poate conduce la imposibilitatea contactării și transmiterii mesajelor/solicitărilor/sesizărilor dumneavoastră, procesării comenzii dumneavoastră, și în consecință, la imposibilitatea accesării produselor/articolelor noastre prin intermediul website-ului.

Pe lângă datele cu caracter personal și modalitățile de colectare descrise mai sus, colectăm date și din alte surse, așa cum este valabil pentru cele mai ulte dintre site-urile web. Astfel, website-ul www.resco.ro colectează automat anumite informații și le stochează în fișierele jurnal, prin modulele Cookie sau alte tehnologii similare (web beacons, web server logs, s.a). Acestea sunt date statistice referitoare la acțiunile și tiparele de navigare ale utilizatorilor noștri, și nu identifică direct o anumită persoană.

Aceste date includ: adresele IP (Protocol Internet), locația geografică a computerului sau a dispozitivului, tipul de browser, sistemul de operare și alte informații despre vizitarea acestui website, de exemplu paginile vizualizate, anunțurile pe care ați dat click. Adresa dumneavoastră IP poate fi, de asemenea, utilizată pentru a diagnostica problemele cu serverul nostru, pentru a administra acest site, pentru a analiza tendințele, pentru a urmări navigarea unui utilizator pe site, pentru a colecta informații demografice și pentru a ne ajuta să înțelegem preferințele vizitatorilor și nevoile acestora.

Cookie-urile și alte tehnologii similare ne ajută să îmbunătățim website-ul și să oferim un conținut mai bun și mai personalizat. Pentru mai multe informații despre utilizarea cookie-urilor pe website, vă rugăm să consultați Politica de administrare a modulelor cookie disponibilă pe website-ul nostru.

De asemenea, pe website-ul www.resco.ro puteți întâlni legături/ link-uri către alte website-uri pentru informarea dumneavoastră și pe care societatea noastră nu le controlează (de ex.: www.facebook.com, s.a). Aceste website-uri pot funcționa independent de website-ul nostru și pot avea propriile notificări, declarații sau politici de confidențialitate. Vă recomandăm să le treceți în revistă înainte de a trimite orice informații personale acestor website-uri, pentru a înțelege cum pot fi procesate datele personale în legătură cu aceste website-uri conectate. Nu suntem responsabili pentru conținutul website-urilor care nu ne aparțin sau care nu sunt gestionate de noi, pentru politicile sau practicile de confidențialitate ale altor operatori de date sau pentru modul în care website-urile acestora își gestionează datele, sau pentru serviciile terțelor părți.

  1. SCOPURILE PRELUCRĂRII

RESCO S.A. prelucrează datele cu caracter personal colectate prin intermediul website-ului www.resco.ro în următoarele scopuri:

  • Activități comerciale de vânzare, furnizarea de servicii și bunuri, respectiv în scopul desfășurării relației contractuale dintre dumneavoastră și RESCO S.A. în legătură cu activitatea de comerț online (preluarea, validarea, expedierea, facturarea comenzii, informarea asupra stadiului comenzii, returnarea produselor, s.a), expedierea produselor comandate.
  • Efectuarea demersurilor înainte de încheierea unui contract între magazin și client (spre exemplu: pentru încheierea unui contract de vânzare-cumpărare sau achiziție a unui produs de pe site);
  • Efectuarea demersurilor înainte de încheierea unui contract individual de muncă – recrutarea personalului prin transmiterea unui CV și a datelor de contact prin intermediul formularului de contact din cadrul secțiunii ”cariere”
  • Contactarea clientului prin intermediul mijloacelor de comunicare cu scopul de a-i aduce la cunoștință/notifica informații despre comandă sau produsele comandate (de ex.: confirmare comandă, modificare/completare, costuri, epuizare stoc/intrare în stoc, expediere, în cazul în care datele furnizate de către client sunt incomplete sau incorecte, s.a.).
  • Îndeplinirea obligațiilor legale ale societății noastre în contextul realizării operațiunilor de vânzare: emiterea facturilor fiscale, înregistrarea financiar-contabilă, efectuarea activităților de gestiune economică, financiară și/sau administrativă a societății.
  • Soluționarea reclamațiilor și a sesizărilor formulate online.
  • Pentru monitorizarea vânzărilor, centralizarea operațiunilor și administrarea unei baze de date interne privind activitatea de vânzare, efectuarea de analize interne (incluzând analize statistice) pentru a putea fi utilizate de către departamentele și structurile societății în activitatea acestora.
  • Furnizarea de servicii suport pentru solicitările clienților – informații adiționale despre produse și oferte, actualizarea unora din datele de identificare, etc.
  • În vederea îmbunătățirii experienței oferite pe site, analizarea comportamentului utilizatorilor care accesează website-ul, prin folosirea de cookies, cu scopul de a furniza un conținut general sau particularizat și de oferte adaptate intereselor sau preferințelor de consum ale utilizatorilor.
  • Pentru a diagnostica sau remedia probleme tehnice de funcționare a website-ului.
  • În scop de arhivare a documentelor, atât în format fizic, cât și electronic.
  • Pentru soluționarea oricăror sesizări/plângeri/solicitări ale persoanelor vizate, precum și pentru constatarea sau revendicarea unui drept în instanță, soluționarea litigiilor sau investigațiilor în care societatea noastră este parte.
  • În scop de reclamă, marketing și publicitate pentru: a prezenta și oferi promovare sau reclamă personalizată și/sau generală produselor comercializate în magazinul virtual, îmbunătățirea serviciilor și produselor pe care le oferim, pentru activități de marketing direct prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanță (telefon/poștă/email) sau a informărilor comerciale/ reclamelor privind produsele și promoțiile/ofertele noastre speciale, adresate în mod direct și specific unei anumite persoane, în cazul în care clientul a acceptat aceasta, la solicitarea persoanei interesate, prin bifarea opțiunii de furnizare de oferte cu ocazia plasării unei comenzi.
  • Alte scopuri compatibile cu cele descrise mai sus.
  1. TEMEIURILE PRELUCRĂRII

Temeiul legal al prelucrarii datelor cu caracter personal conform scopurilor mai sus indicate este:

  • Prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal se realizează în baza consimțământului dumneavoastră pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, conform prevederilor 6, alin. 1, lit. a) din Regulamentul UE nr. 679/2016, dat în scop de comunicare newsletter (oferte promoționale) și marketing, în cazul în care l-ați furnizat. Vom comunica cu dumneavoastră prin email prin newsletter-uri periodice, trimiterea de mesaje comerciale legate de produsele și promoțiile noastre, precum și orice alte mesaje tranzacționale în legătură cu serviciile noastre (felicitări, cupoane cadou sau alte mesaje speciale). Aveți posibilitatea de a vă retrage în orice moment consimțământul prin urmarea instrucțiunilor de dezabonare din fiecare email („unsubscribe”) sau prin transmiterea opțiunii de dezabonare prin intermediul formularului de contact.
  • Prelucrarea datelor dumneavoastră este necesară pentru executarea unui contract la care dumneavoastră, în calitate de persoană vizată, sunteți parte, sau pentru a face demersuri la cererea dumneavoastră înainte de încheierea unui contract, conform art. 6, lin. 1, lit. b) din Regulamentul UE 679/2016 (în ceea ce privește demersurile pre-contractuale la cererea clientului sau pentru a furniza informații despre produsele oferite, precum și operațiunile de vânzare propriu-zisă a produselor, furnizarea datelor dumneavoastră cu caracter personal este necesară pentru executarea contractului, refuzul furnizării datelor poate avea drept consecință imposibilitatea derulării raporturilor comerciale; în ceea ce privește demersurile pre-contractuale de recrutare a personalului precum și încheierea efectivă a contractului individual de muncă, refuzul furnizării datelor poate avea drept consecință imposibilitatea selectării dvs. pentru un potențial post în cadrul societății noastre).
  • Prelucrarea este necesară în vederea îndeplinirii unei obligații legale care îi revine operatorului, conform prevederilor art. 6, alin.1, lit. c) din Regulamentul UE 679/2016 (în ceea ce privește întocmirea facturii, operațiunile de înregistrare în evidențele contabile ale societății conform normelor fiscale, urmărirea și colectarea debitelor, refuzul furnizării datelor poate avea drept consecință imposibilitatea de a vă putea oferi serviciile de vânzare prin intermediul site-ului).
  • Prelucrarea este necesară în scopul interesului legitim de a îmbunătăți permanent experiența dumneavoastră pe site, pentru securitate (pentru a păstra acest website securizat împotriva fraudei și ale altor activități ilegale) și protejarea drepturilor și intereselor C. RESCO S.A. și ale partenerilor colaboratori, conform prevederilor art. 6, alin. 1, lit. f) din Regulamentul UE nr. 679/2016.

Furnizarea datelor în acest scop nu este obligatorie, refuzul furnizării datelor nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

  1. DURATA PRELUCRĂRII DATELOR CU CARACTERPERSONAL

RESCO S.A. prelucrează datele cu caracter personal doar pe durata necesară pentru îndeplinirea scopurilor de prelucrare mai sus menționate, iar ulterior pentru respectarea cerințelor legale în vigoare și pentru protejarea drepturilor legale și a intereselor administratorului website-ului.

În cazul operațiunilor de vânzare, prelucrarea datelor se va efectua pe întreaga perioadă a raporturilor contractuale, dar nu mai mult de 5 ani de la încetarea contractului sau ultima interacțiune cu noi, și ulterior conform obligațiilor legale ale societății în materie financiar- contabilă/arhivare (vă rugăm să rețineți că în anumite situații expres reglementate, stocăm datele pe perioada care ne este impusă de lege, ca de exemplu, păstrarea facturilor pentru o perioadă de 10 ani) și pentru protejarea drepturilor legale și intereselor societății noastre.

Informațiile colectate de cookies sunt stocate timp de 12 luni în vederea realizării de analize și rapoarte legate de performanța website-ului. Ele vor fi șterse ulterior acestei perioade.

Informațiile colectate în vederea transmiterii de oferte promoționale sunt prelucrate până la momentul retragerii consimțământului dumneavoastră.

Datele furnizate în scopul aplicării pentru un post în cadrul societății vor fi prelucrate pentru o perioadă de cel mult 12 luni, după care vor fi șterse din bazele noastre de date, cu excepția cazului în care veți fi ales pentru ocuparea unui post în cadrul societății când datele transmise (CV) vor face parte din dosarul dumneavoastră de personal.

  1. TRANSMITEREA/DEZVĂLUIREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Pentru îndeplinirea scopurilor de prelucrare, RESCO S.A. poate dezvălui datele dumneavoastră cu caracter personal către parteneri, către terțe persoane sau entități care sprijină desfășurarea activității societății noastre prin intermediul site-ului precum: furnizori de servicii IT (mentenanță, dezvoltare software, găzduire site), de arhivare în format fizic/electronic, de servicii juridice sau alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piață a produselor și serviciilor noastre, precum și la solicitarea organelor fiscale, judiciare sau a altor autorități competente de control ale statului, în baza și limitele prevederilor legale și ca urmare a unor cereri expres formulate.

Putem transmite datele și altor părți având consimțământul sau potrivit instrucțiunilor dumneavoastră.

Ne vom asigura, în limite rezonabile, că datele dumneavoastră nu părăsesc Spațiul Economic European, însă, în măsura în care vom transfera date către state din afara SEE, ne vom asigura, în toate cazurile, că transferurile sunt legitime, având la bază consimțământul dumneavoastră explicit sau alt temei legal.

  1. DREPTURILE DUMNEAVOASTRĂ
  • Dreptul de a solicita accesul la datele dumneavoastră cu caracter personal: dreptul de a obține, de la RESCO S.A., la cerere și în mod gratuit, confirmarea faptului că datele dumneavoastră cu caracter personal sunt sau nu sunt prelucrate de către RESCO S.A. și dreptul de a fi informat cu privire la respectiva prelucrare;
  • Dreptul de a rectifica datele dumneavoastră cu caracter personal: dreptul de a obține de la RESCO S.A. rectificarea datelor dumneavoastră cu caracter personal incorecte/incomplete;
  • Dreptul de a șterge datele dumneavoastră cu caracter personal: dreptul de a obține de la RESCO S.A., ștergerea datelor dumneavoastră cu caracter personal, însă în acest caz nu veți mai beneficia de serviciile de vânzare și de utilizare a contului. Acest drept nu va putea fi exercitat în măsura în care RESCO S.A. are obligația conform legii să păstreze și să proceseze anumite date cu caracter personal, de exemplu în cazul vânzării de produse/înregistrarea operațiunilor contabile. Datele pot fi șterse în următoarele situații:
    • acestea nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
    • în cazul în care este retras consimțământul și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrare;
    • în cazul în care vă opuneți prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze;
    • în cazul în care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal
    • în cazul în care datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale;
    • datele cu caracter personal au fost colectate în legătură cu oferirea de servicii ale societății informaționale conform dreptului Uniunii sau dreptului intern sub incidența căruia se află operatorul.
  • Dreptul de a restricționa prelucrarea: dreptul de a obține de la RESCO S.A. restricția de prelucrare, în următoarele cazuri:
  1. (i) acuratețea datelor cu caracter personal este contestată de dumneavoastră
  2. (ii) procesarea este nelegală și prin urmare, vă opuneți ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea prelucrării.
  3. (iii) RESCO S.A. nu mai are nevoie de datele dumneavoastră cu caracter personal, dar dumneavoastră solicitați aceste date pentru stabilirea, exercitarea și apărarea unor pretenții legale.

Aveți dreptul de a vă opune în orice moment, în mod gratuit și fără nicio justificare ca datele dumneavoastră cu caracter personal să fie prelucrate în scop de reclamă, marketing și publicitate sau să fie dezvăluite unor terți într-un asemenea scop.

  • Dreptul la portabilitatea datelor, respectiv dreptul de a primi datele cu caracter personal printr-o modalitate structurată, folosită în mod obișnuit și într-un format ușor de citit, precum și dreptul ca aceste date să fie transmise de către RESCO S.A. către alt operator de date, în măsura în care sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege;
  • Dreptul la opoziție reprezintă dreptul ca în orice moment, din motive legate de situația dumneavoastră particulară, să vă opuneți prelucrării datelor în temeiul interesului legitim, cu excepția cazului în care RESCO S.A. are motive legitime și imperioase care justifică prelucrarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților persoanelor vizate sau atunci când scopul prelucrării este constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță;
  • Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate reprezintă dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate exclusiv pe baza unor activități de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice sau vă afectează în mod similar într-o măsură semnificativă;
  • Dreptul de a retrage oricând consimțământul dat în vederea încetării prelucrării datelor care se bazează pe consimțământul dumneavoastră. Retragerea nu va afecta legalitatea prelucrării efectuate pe baza consimțământului acordat înainte de retragere.
  • Dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere sau instanțelor competente, atunci când considerați că datele cu caracter personal sunt prelucrate în mod nelegal de către RESCO S.A. Astfel, beneficiați de dreptul de a vă adresa Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal la adresa: București, B-dul G-ral Gheorghe Magheru, nr. 28-20 Sector 1 ori prin e-mail la: anspdcp@dataprotection.ro, sau instanțelor competente pentru apărarea oricăror drepturi garantate de legislația privind protecția datelor cu caracter personal care v-au fost încălcate.

Drepturile mai sus menționate sunt expres prevăzute în Regulamentul (UE) 679/2016 pentru protecția persoanelor fizice cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date.

Aceste drepturi pot fi exercitate de către dumneavoastră în orice moment.

  1. CUM PROTEJĂM DATELE CU CARACTER PERSONAL

RESCO S.A. pune în aplicare măsuri de siguranță administrative, tehnice, organizatorice și fizice pentru a proteja datele dumneavoastră cu caracter personal împotriva distrugerii accidentale, ilegale sau neautorizate, pierderii, alterării, accesării, comunicării sau utilizării în alte scopuri. Facem tot posibilul pentru a păstra datele dumneavoastră în siguranță. Utilizăm protocoale sigure pentru comunicare și transfer de date (cum ar fi HTTPS), folosim anonimizarea și pseudonimizarea acolo unde este cazul. Monitorizăm sistemele noastre pentru posibile vulnerabilități și atacuri.

Însă, chiar dacă facem tot posibilul, nu putem, garanta că transmisiile de date pe Internet pot fi 100% sigure. În consecință, nu putem asigura sau garanta securitatea informațiilor pe care le transmiteți și înțelegeți că orice informație pe care o transferați către noi, se face pe propriul dumneavoastră risc. Cu toate acestea, societatea noastră folosește măsuri de securitate a site-ului în conformitate cu cele mai bune practici pentru a proteja site-ul web, e-mailurile și listele de corespondență.

De asemenea, suntem conștienți că pot apărea incidente de utilizare greșită sau incursiuni neautorizate de program. În aceste situații, obiectivele noastre sunt de a izola cât mai rapid problema, pentru a asigura sau restabili funcționalitatea corespunzătoare și pentru a minimiza neplăcerile utilizatorilor noștri. Dacă este necesar, vom informa autoritățile competente cu privire la încălcările de securitate a datelor. Vom face tot ce putem în mod rezonabil pentru a preveni încălcarea securității și pentru a asista autoritățile în cazul în care vor apărea încălcări.

  1. ACTUALIZAREA POLITICII NOASTRE

Continutul acestei Politici poate fi actualizat periodic, prin republicarea versiunii revizuite în pagina pe care o vizualizați la acest moment. În cazul unor modificări semnificative, vă vom informa despre acestea prin note de informare ușor vizibile postate pe website-ul nostru, indicând la începutul documentului când a fost făcută cea mai recentă actualizare. Versiunea revizuită intră în vigoare la data publicării pe website. Responsabilitatea de a verifica conținutul acestei pagini pentru a fi la curent cu cea mai recentă versiune a acestui document vă revine în totalitate.

  1. CUM NE PUTEȚI CONTACTA

Dacă aveți întrebări sau comentarii despre prezenta Politica de confidențialitate privind prelucrarea datelor cu caracter personal, dacă doriți să vă exercitați drepturile sau să actualizăm datele cu caracter personal pe care le deținem despre dumneavoastră, vă rugăm să ne scrieți la sediul social din Arad, Piața UTA, nr. 44-45, jud. Arad, ori prin e-mail, la adresa: resco1@resco.ro.

Datele de contact ale responsabilului nostru pentru prelucrarea datelor:

Tel: 0727 923 915

Email: dpo@resco.ro

Versiune publicată la data de: 27.07.2021